Social media

Social Media Marketing is uitermate geschikt om op het juiste moment jouw doelgroep aan te spreken. Bouw een relatie op met je doelgroep of vergroot het aantal sales of leads. Kanalen zoals Facebook, Instagram en TikTok lenen zich veel al voor B2C, terwijl een kanaal als LinkedIn juist uitermate geschikt is voor B2B.

De mogelijkheden van Social Media Marketing voor bedrijven zijn eindeloos. Elk Social Media kanaal heeft zijn eigen voordelen, voor het gemak hebben we de voordelen van de meest gebruikte kanalen voor je op een rij gezet:

Facebook

Facebook is als geen ander kanaal geschikt om jouw doelgroep op het juiste moment te benaderen. Benader je doelgroep met de juiste boodschap op basis van geografische, demografische kenmerken of interesses. 

Wat zijn de voordelen van Facebook Ads?

Instagram

Instagram is met 8,5 miljoen gebruikers in Nederland één van de belangrijkste social media kanalen. Het is met name goed vertegenwoordigd onder de doelgroep 25 -34 jaar. Instagram maakt onderdeel uit van Facebook, het grote voordeel hiervan is dat je dezelfde mogelijkheden hebt om je doelgroep te benaderen.

Wat zijn de voordelen van adverteren op Instagram?

TikTok

TikTok is het snelst groeiende social media platform van dit moment en heeft ondertussen al 5 miljoen Nederlandse gebruikers. Inmiddels is meer dan de helft van de Nederlandse gebruikers ouder dan 25 jaar en ook onder 40-plussers wordt het platform steeds populairder. Hierdoor is het heel interessant om dit kanaal te gebruiken voor advertenties.

Wat zijn de voordelen van adverteren op TikTok?

LinkedIn

LinkedIn is met 5 miljoen veelal hoogopgeleide en zakelijke gebruikers in Nederland het social media kanaal voor de zakelijke markt. Je kan je doelgroep o.a. selecteren op basis van branche, functie, bedrijfsgrootte, interesses en alle demografische mogelijkheden. LinkedIn is door het zakelijke karakter zeer geschikt voor leadgeneratie en branding.

Wat zijn de voordelen van adverteren op LinkedIn?

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van social media voor jouw bedrijf?

Jurgen

Bel App of Mail mij voor een kennismaking!

Overige diensten

SEA

SEO

Web analytics

Trainingen

SEA

SEO

Web analytics

Trainingen